Lægevejen

Vaccinationer

Børnevaccinationer

Information om vaccinationer kan hentes på:

Alt om børnevaccinationer hos Statens Serum Institut 

Eller

Alt om børnevaccinationsprogrammet hos sundhed.dk 
 


Influenzavaccination

Influenzavaccination foretages alle dage - efter aftale eller mellem 9 og 12 uden tidsbestilling i perioden 1/10 - 31/12 ( gravide i 2. og 3. trimester 1/10 - 28/2 ) .

Hvis du er 65 år eller derover, hvis du har visse kroniske sygdomme KOL, diabetes eller astma, hvis du har et BMI over 40, hvis du er gravid i 2. og 3. trimester eller bor sammen med en alvorlig syg, som ikke selv kan blive vaccineret, kan du blive vaccineret gratis via sygesikringen. Alle andre vaccineres mod en egenbetaling på 200,00 kr.

Link til sundhed.dk/borger/sundhed-og-forebyggelse/vaccination/influenza/

Vaccination mod lungebetændelse

Der anbefales to vacciner mod lungebetændelse ( pneumokokker )

Hvis du aldrig tidligere er vaccineret mod pneumokokker anbefales, at du først vaccineres med Prevenar efterfulgt af Pneumovax mindst 2 måneder senere.

Hvis du allerede er vaccineret med Pneumovax anbefales, at du vaccineres med Prevenar mindst 12 måneder senere.

Der ydes tilskud til Prevenar for personer med KOL, der er over 65 år eller med en lungefunktion nedsat til under 40%. Desuden tilskud til personer med hjerteinsufficiens/hjertesvigt, der er ældre end 65 år. Pr 20/11 2017 gives der også tilskud til personer med sukkersyge og som er ældre end 65 år.

 

Rejsevaccinationer

En rejsevaccination er en privatkonsultation.

Tider til rejsevaccination aftales med Siri og du bedes inden konsultationen udfylde og aflevere/indsende et udfyldt rejseskema til os - tilgå det her

Vi registrerer alle vacciner i DDV ( Det Danske Vaccinationsregister ), vaccinationsoversigt/kort kan hentes på DDV. Gul feber vaccination kræver et specielt vaccinationskort, som vi laver i klinikken.

Sygeforsikringen Danmark giver 50% tilskud til alle vaccinationer i gruppe 1, 2 og 5, du skal selv indsende regningen.

Medbringer du medicin på rejse, skal du sørge for at have undersøgt, om det er nødvendigt med et pille-pas eller en medicinattest. Begge dele kan laves på apoteket sidstnævnte evt. ved os, du skal medbringe dit pas. Visse lande kræver, at medicinattester er legaliseret af ambassaden og/eller udenrigsministeriet.
Du kan læse yderligere her på udenrigsministeriets hjemmeside:
http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/

Yderligere informationer om vaccinationer kan hentes på:

Alt om rejsevaccinationer hos Statens Serum Institut

Fit for Travel - Alt om rejsevaccinationer og kort over malaria udbredelse